Pàgines

dimecres, 4 de maig del 2011

Un total 71.387 nens i nenes faran avui i demà la prova d'avaluació de sisè de primària


  • S’amplia la informació a les famílies per tal que coneguin el nivell del seu fill/a de cadascuna de forma més detallada
  • Les proves duraran dos dies, 4 i 5, i es realitzaran a 2.101 centres educatius del país
  • Amb aquestes proves es permet veure quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques a la primària abans que els alumnes facin el pas a l’educació secundària
  • Les proves analitzaran els coneixements en llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera i matemàtiques
 
 
Un total de 71.387 nens i nenes faran avui i demà la prova d’avaluació de sisè de primària. La novetat més destacada d’enguany és que s’amplia la informació a les famílies per tal que coneguin el nivell del seu fill/a de forma més detallada, com ara l’habilitat en comprendre un text, en aplicar les normes ortogràfiques o en fer operacions en nombres.
 
Les proves serveixen per analitzar quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques a l’acabar l’educació primària. L’avaluació de sisè comprèn quatre matèries: llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera –francès i majoritàriament anglès- i matemàtiques.
 
Les proves es realitzaran en un total de 2.101 centres educatius del país durant dos dies. Demà 4 de maig l’alumnat farà la prova de llengua catalana i matemàtiques i dijous 5 de maig serà el torn de la prova de llengua castellana i llengua estrangera –anglès o francès-. Aquest és el tercer any que se celebra l’avaluació de sisè de primària i per tant hi ha una major estabilitat en les proves, fet que permetrà comparar amb més rigor el resultat respecte l’any passat.
 
L'alumnat que viu a la Vall d’Aran –85 alumnes-, també haurà de respondre una prova específica de llengua aranesa, al marge de la de català, castellà, llengua estrangera i matemàtiques, comunes a la resta. Respecte la llengua estrangera, 65.842 alumnes han optat per l’anglès i 525 pel francès.
 
Un total de 79 comissions coordinaran tota l’avaluació, alhora que vetllaran per l'aplicació correcta dels mecanismes. Aquestes comissions estan formades pel president o presidenta de la comissió –inspector/a del Departament d’Ensenyament- i pels avaluadors/ores externs, que seran mestres tant de primària com professorat de secundària.
 
Les dades del nombre total d’alumnes, de centres, de comissions i d’aplicadors de les proves són les següents:
 
 
Servei Territorial
Alumnes
Centres
Comissions
BARCELONA CONSORCI
13.315
329
12
BAIX LLOBREGAT
7.647
194
6
CATALUNYA CENTRAL
5.234
195
6
GIRONA
7.288
248
11
BCN COMARQUES
8.080
219
5
LLEIDA
3.987
204
14
TARRAGONA
6.256
196
8
TERRES DE L’EBRE
1.767
76
3
VALLÉS OCCIDENTAL
9.303
221
7
VALLÉS ORIENTAL - MARESME
8.510
219
7
TOTAL
71.387
2.101
79
 
 
Més informació per a les famílies
 
La novetat en la prova d’avaluació del 2011, és la introducció en l’informe de cada l’alumne un nou full explicatiu que donarà més informació a les famílies. Amb aquesta ampliació s’indica el nivell assolit en cadascuna de les habilitats de les diferents àrees.
 
En aquest informe s’explicitarà, per exemple, si el nivell de l’alumne és alt, mitjà o baix en competències com l’aplicació de les normes ortogràfiques, la utilització de vocabulari adequat, la realització coherent d’un text o el desplegament de figures geomètriques. L’objectiu és disposar de dades més concretes per tal d’orientar l’alumnat en els processos de millora.
 
Aquest informe que lliura el Departament d’Ensenyament a les famílies també es completa amb l’informe que reben els centres, que poden saber la seva situació respecte la mitjana de centres de Catalunya.
 
Totes aquestes dades tenen valor informatiu del nivell de l’alumnat català en acabar l’etapa de primària no només pels centres i les famílies, també pel Departament. Amb totes les dades, es pot analitzar centre a centre les mancances i els punts forts i actuar per a invertir els primers i reforçar allò que funciona bé.
 
 
El contingut íntegre de les proves es podrà consultar cada dia al web del Consell Superior d’Avaluació un cop hagin començat les proves als centres.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada