Pàgines

dimecres, 4 de maig del 2011

Ensenyament redueix a més de la meitat els grups de P3 que incrementen la ràtio d'alumnes per al proper curs en la preinscripció


  • La programació de places ha permès reduir en un 57% el nombre de grups a l’escola pública amb increment de ràtio
  • El 91,32% dels alumnes de P3 i el 94,45% dels de primer d’ESO que han estat assignats han obtingut el centre demanat en primer lloc
  • Un total de 24.179 alumnes usen el nou criteri de desempat, 16.392 alumnes l’han sol·licitat en centres públics i 7.787 en centres concertats
  • Disminueix l’assignació d’ofici, passant de 3.533 places a  2.011 places
  • A partir d’avui els centres d’educació primària i secundària publiquen els llistats definitius d’alumnat admès, i els pares rebran un missatge al telèfon mòbil amb el nom del centre on ha estat assignat el seu fill/a
 
 
El Departament d’Ensenyament redueix per al proper curs a més de la meitat els grups de P3 que en la preinscripció incrementen la ràtio d’alumnes -passant de 238 grups a 126-. En el cas de l’escola pública, la disminució en els grups representa un 57%, passant de 150 a 65 grups, i en la concertada s’ha passat de 88 a 61 grups.
 
Aquesta és una de les dades que es desprenen del resultat de les preinscripcions escolars per al curs 2011-2012. A partir d’avui l’alumnat que ha participat en el procés de preinscripció als estudis obligatoris ja sap el resultat de la seva sol·licitud.
 
El gruix més gran d’assignacions s’ha produït a P3, ja que és el curs on s’incorporen tots els alumnes a les escoles. En aquest cas, de les 81.757 assignacions del primer curs del segon cicle d’educació infantil un 91,32% han obtingut el centre que havien sol·licitat com a primera opció.
 
El segon volum de peticions de preinscripció es dóna a primer d’ESO, ja que es tracta del primer curs de l’educació secundària, i per tant, del pas de l’escola a l’institut. En aquest cas, un 94,45% dels alumnes han obtingut en la preinscripció el centre que han demanat en primer lloc, que correspon a 45.561 alumnes.
 
En l’educació primària el volum de sol·licituds de preinscripció és menor que a l’educació infantil i l’educació secundària, ja que la majoria d’alumnes continuen estudiant en el mateix centre escolar. En aquest cas, de l’alumnat assignat un 77,68% ha obtingut el centre demanat en la preinscripció com a opció primera.
 
Cal destacar que en el procés d’enguany hi ha hagut 126.303 assignacions que s’han satisfet com a primera opció atorgada. Una xifra superior a la de la preinscripció del curs 2010-2011, que va ser de 119.497.
 
Una de les novetats de la preinscripció ha estat la introducció del  nou criteri de desempat. S’han atorgat 5 punts de desempat per l’alumnat que hagi tingut pare, mare, tutor/a o germà escolaritzat en el centre on es presenta la sol·licitud. Del total de 24.179 alumnes que han al·legat aquest criteri, 16.392 alumnes l’han al·legat en centres públics i 7.787 en centres concertats.
 
Informació a les famílies
 
A partir del 2 de maig, els centres d’educació infantil i primària i els centres d’educació secundària publiquen en el tauler d’anuncis la relació d’alumnat admès, informació que també es pot consultar en les oficines municipals d’escolarització. Alhora, les famílies que ho han demanat en la sol·licitud reben avui un missatge en el seu telèfon mòbil on se’ls informa de quin és el centre assignat al seu fill/a.
 
El següent pas del procés de preinscripció serà la matriculació de l’alumnat, que s’haurà de fer entre el 6 i el 10 de juny, ambdós inclosos, en el centre assignat.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada