Pàgines

dilluns, 2 de maig del 2011


La consellera d'Ensenyament explica que amb les mesures s'afrontarà el fracàs escolar, l'augment d'alumnat i la garantia dels llocs de treball


  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, lamenta que els sindicats no hagin tingut present que la realitat del país actual no és la mateixa que quan van signar
  • Rigau ha destacat la voluntat negociadora del Departament a través de 3 reunions
  • La consellera considera que les negociacions s’han fet amb bona fe, complint amb la normativa i introduint algunes modificacions proposades pels mateixos sindicats
  • Segons la consellera Rigau, “ara hem de seguir endavant, ja que la nostra obligació és garantir un bon inici de curs escolar”
Aquest matí ha tingut lloc la tercera reunió de la mesa de negociació entre Departament d’Ensenyament i sindicats per reorganitzar les plantilles dels centres educatius amb l’objectiu d’assumir el nou alumnat que s’incorporarà al sistema i alhora combatre el fracàs escolar. La proposta final no ha estat acceptada pels sindicats.
Segons la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, “calia negociar i hem negociat. Estem satisfets de la feina que hem fet. El repte era difícil, important, perquè comporta adequar-se a les circumstàncies econòmiques del país, donar una resposta des de l’educació al que necessita el país”. Rigau ha defensat que les mesures adoptades serviran per garantir les tres prioritats del Departament: la lluita contra el fracàs escolar, el manteniment dels llocs de treball i garantir l’escolarització de l’alumnat el proper curs.
La titular d’Ensenyament ha recordat que s’han celebrat tres sessions de negociacions: “s’ha discutit i analitzat el contingut de tots els documents. S’han modificat alguns punts amb les propostes recollides. El Departament ha negociat de bona fe les propostes que havia presentat i hem complert amb el que vam dir des del primer dia, que mantindríem els llocs de treballs”.
La proposta del Departament d'Ensenyament no ha estat acceptada pels sindicats. Segons la consellera d’Ensenyament, “els sindicats demostren un conservadurisme radical perquè asseguren que no volen modificar quelcom que ja estava acordat. Lamentem que els sindicats no hagin tingut present que la realitat actual no és la mateixa que quan van signar l’acord. Ara hi ha unes noves circumstàncies”.
La consellera ha explicat que el principal punt discrepant ha estat que els sindicats demanen mantenir la plantilla de cada centre: “fem una proposta d’optimització i ells fan una proposta de fixació de la plantilla existent, fet que suposa al final augmentar la plantilla, i això és una cosa que no es preveu”.
Les negociacions han comportat modificar alguns dels preceptes inclosos en el document inicial. És el cas d’ajornar fins el curs 2012-2013, si s’escau, la mesura que les tasques de vigilància al pati recaiguin en tants mestres com cicles per línia tingui el centre i tants mestres com grups hi hagi a l’etapa infantil. Una mesura que suposava computar 2,5 hores setmanals dins l’horari lectiu dels mestres i que queda pendent d’estudi.
Un altre dels canvis introduïts és la reducció horària per a majors de 59 anys, que finalment s’ha avançat fins els 55 anys. En la proposta final sobre les dues hores de reducció de l’horari s’han distingit entre el grup de 55 a 58 anys –amb una reducció de 2 hores d’horari no lectiu- i el grup de 59 i 64 anys –amb una reducció de 2 hores d’horari lectiu-. La consellera ha destacat que aquesta ha estat una bona mesura.
La darrera introducció en la proposta inicial és la d’ajornar fins el proper curs el nomenament complementari del mes de juliol. El professorat que no tingui nomenament durant els mesos de juliol i agost i que no formi part de l’acord de garanties de continuïtat i que hagi prestat 9 mesos de serveis com a substitut durant el curs rebran el nomenament corresponent durant el mes de juliol, fet que els comportarà participar en els cursos de formació d’estiu. El curs actual, aquest nomenament és per al professorat que ha prestat 6 o més mesos de servei com a substitut.
Segons la titular d’Ensenyament, “l’administració pública té l’obligació d’obrir les negociacions i això és el que hem fet. Hem negociat de bona fe, amb la correcció i les normes imprescindibles. Els sindicats són lliures d’acceptar o no. Som conscients que era una de les negociacions més difícils per un sindicat i en aquest sentit els ho agraïm. Però ara hem de seguir endavant, ja que la nostra obligació és garantir un bon inici de curs escolar. I el mes de maig és quan tot ha d’estar resolt, quan hem de treballar per fer la plantilla dels centres per tal que les escoles i instituts disposin de temps per conèixer la seva plantilla”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada